OER: de meest sneldrogende lijnolieverf

Wij verwerken en verkopen nu ook OER. Een karaktervolle lijnolieverf, gebaseerd op traditionele familiereceptuur, aangepast aan de wensen van deze tijd, voor duurzame bescherming van panden met karakter. OER lijnolieverf kenmerkt zich door de snelle droging en de authentieke kwaststreep.

Traditionele lijnolie verf kenmerkt zich door een lange droogtijd. Hierdoor moeten ramen en deuren van een pand of woning lang open blijven staan. Dat is met OER lijnolieverf niet meer nodig. Deze is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag naar sneller drogende lijnolieverf. Ramen en deuren kunnen in de meeste gevallen binnen 6-7 uur weer gesloten worden. OER lijnolieverf geeft tot 6 jaar bescherming aan het houtwerk.

oer

Assortiment en toepassing

Het OER assortiment bestaat uit een grondverf, hoogglanslak en zijdeglanslak in 750 ML verpakking en is in 20 traditionele kleuren verkrijgbaar.  De OER verven kunnen worden toegepast op voorbehandeld hout, metaal, kunststof en bestaand schilderwerk. Met OER combineert Wijzonol bijna 100 jaar kennis en ervaring voor een betere toekomst.

Breng de lijnolieverf in dunne lagen aan voor het mooiste resultaat, hiermee ontstaat ook de mooie authentieke kwaststreep in de verf. OER lijnolieverf kan wat ‘stug’ aanvoelen in de kwast. Dit is een kenmerk van authentieke lijnolieverf.

Lijnolie als duurzame oplossing

Lijnolie is een natuurproduct en wordt al honderden jaren gebruikt door professionele schilders en vakmensen. Voor lijnolieverf wordt olievlas gebruikt. Dit vlas wordt na de vorstperiode ingezaaid. Na de bloei stopt de plant met groeien en rijpt af. Met behulp van dorsmachines wordt de vlas geoogst, vervolgens wordt de lijnzaadolie uit het vlaszaad geperst, waarna het op een duurzame manier wordt verwerkt tot verf. Vroeger werd lijnzaadolie gewonnen met behulp van molens. Er zijn in Nederland nog een aantal molens die als toeristische attractie lijnolie produceren, zoals bijvoorbeeld Molen De Passiebloem in Zwolle.