Nieuwsoverzicht


Buiten aanpakken

De dagen worden langer en de temperaturen lopen langzaam op. Nu het voorjaar in de lucht hangt, zijn we steeds meer buiten te vinden. Ook bij schildersbedrijf Loonstra verplaatsen veel van onze schilders zich van binnen naar buiten. Dit is dan ook de ideale tijd om buiten aan te pakken. Lees het volledige artikel »

Jan Smid neemt schildersbedrijf Loonstra over

Jan Smid (28) uit De Westereen runt sinds 1 januari van dit jaar samen met Onno Loonstra (51) schildersbedrijf Loonstra uit Dokkum. Lees het volledige artikel »

Korting en meer voordelen op isolatieglas

Wat het oplevert als enkelglas wordt vervangen door isolatieglas, is evenveel als een spaarrekening met 5% rente. Die berekening heeft Milieu Centraal gemaakt. Dan is het niet zo moeilijk om een keuze te maken! Naast deze besparing ontvangt u dit jaar een extra korting van 10% op het isolatieglas en plaatsen wij het glas voor het lage btw-tarief van 6% en hanteren wij het Winterschildertarief! Ook wanneer u voor 1 januari a.s. het glas besteld voor plaatsing in volgend jaar profiteert u van deze actie. Lees het volledige artikel »

Profiteer nog tot 1 januari 2019 van het lage btw-tarief

Vanaf 1 januari 2019 gaat het lage btw-tarief van zes procent naar negen procent. Een verhoging van maar liefst drie procent, waardoor het schilderwerk aan uw woning duurder wordt. Ook bijvoorbeeld het vervangen van enkel glas door isolatieglas wordt na 1 januari duurder. Lees het volledige artikel »

Helden Fan Hjir zondag met Progress in Dokkum

Aanstaande zondag 30 september vindt er een bijzonder optreden plaats bij schildersbedrijf Loonstra in Dokkum. Progress speelt dan in de oefenruimte van het schildersbedrijf aan Hogedijken 6 in Dokkum. Onder de noemer ‘Helden Fan Hjir’ is er niet alleen muziek, er wordt ook medewerking verleend aan het evenementje door Brouwerij Kâld Kletske Dokkum en Dockumer Droge Worst. Het optreden vindt plaats tussen 15.00 en 18.00 uur. Lees het volledige artikel »

Harry Slagman veertig jaar in dienst

Vrijdagmiddag luidden we bij schildersbedrijf Loonstra niet alleen de bouwvak in, we vierden ook dat medewerker Harry Slagman 40 jaar in dienst is.  Dit deden we door 's middags in de Stadsbrouwerij ons eigen biertje te brouwen. Dit werd het Loonstra Vakmanschap is Meesterschap bier met ons eigen etiket. Lees het volledige artikel »

Showroom vernieuwd

In de afgelopen tijd is er niet alleen bij onze klanten hard gewerkt, ook onze showroom is grondig opgeknapt. U vindt er de nieuwste trends op het gebied van verf en behang. Een bezoek bij ons kan op afspraak. Anders is de kans groot dat de deur dicht is. Dit kan telefonisch via: (0519) 29 34 58 e-mail: info@loonstra.nl. Lees het volledige artikel »

Schilder gezocht

Schildersbedrijf Loonstra is een erkend middelgroot schilders- en onderhoudsbedrijf. Wij houden ons vooral bezig met het uitvoeren van schilderwerk in Dokkum en omstreken. Wij zijn op zoek naar gemotiveerde ervaren vakmensen die ons team komen versterken.  Lees het volledige artikel »

Schilder Loonstra sponsort dameskaatsen

Schildersbedrijf Loonstra is in 2018 trotse sponsor van kaatsster Nynke Sijbrandij van Keatsteam Ympuls. Het schildersbedrijf sponsort een auto waar Nynke gebruik van mag maken. Eigenaar Onno Loonstra overhandigde de auto afgelopen week aan Nynke. Dankzij deze auto, met bestikkering van het schildersbedrijf, zal het dameskaatsen vaak voorbijkomen.  Lees het volledige artikel »

Nieuwe, kleurrijke bedrijfsauto’s

Sinds kort rijden onze schilders naar hun klanten in nieuwe bedrijfswagens. De oude bedrijfswagens zijn in januari vervangen door zuinige Peugeot Partners en Experts. Het bijzondere aan deze auto's is de efficiënte bedrijfswageninrichting. Dit zorgt ervoor dat onze schilders de meeste gebruikte gereedschappen en materialen altijd bij zich hebben. Op deze manier kunnen we optimale service bieden aan onze klanten en opdrachtgevers. Lees het volledige artikel »

Nu nog 6% btw bij de winterschilder van OnderhoudNL

Deze winter is de laatste winter met het lage-BTW tarief van 6%. Bij schildersbedrijf Loonstra zijn er drie regelingen waarbij de lage btw van 6 procent geldt. Dit waren permanente regelingen, echter in het regeerakkoord van Rutte III is aangekondigd dat het tarief van 6 procent zal worden verhoogd naar 9 procent. De wijziging en/of overgangsregeling kunt u ter zijner tijd vinden op deze pagina. Lees het volledige artikel »

Uithangbord nieuwe bierbrouwerij is klaar

Hij is af! De werkzaamheden aan het uithangbord van de nieuwe bierbrouwerij in Dokkum zijn afgerond. Alle oude verflagen van het bord zijn verwijderd en deze zijn weer opnieuw behandeld in een dekkend verfsysteem. De kroon en de sterren zijn verguld met dubbel torengoud. De maansikkel is verzilverd met palladium. Het zware houten uithangbord met een diep reliëf heeft vroeger altijd bij het Chinese restaurant aan de Grote Breedstraat aan de gevel gehangen. Binnenkort keert het weer terug in de historische binnenstad van Dokkum. Lees het volledige artikel »

Transportfiets voor kleine klusjes

Mede naar aanleiding van het autoluw maken van de binnenstad van Dokkum (parkeren, éénrichtingswegen e.d.), de energiebesparing (duurzaam en zuinig) en voor het gemak heeft schildersbedrijf Loonstra een nieuw transportmiddel aangeschaft. Voor onder andere de kleine klusjes en het bezorgen van materialen in Dokkum rijdt er nu een speciale schildersfiets door de stad. Lees het volledige artikel »

Onderhoud van Sinderen Klassemeubelen

Maandagmorgen 26 juni zijn we van start gegaan bij van Sinderen Klassemeubelen. Lees het volledige artikel »

Zonreflecterende dakcoating

Vaak is het in de zomerperiode erg warm in gebouwen met platte daken. Door de dakbedekking te behandelen met een zon-reflecterende coating zorgen wij voor een aangenamer binnenklimaat. Lees het volledige artikel »

Winterschilderkorting 2017

De winter van 2017 wordt een strenge Winter-schilderskorting-winter. Lees het volledige artikel »

Wij verbeteren uw Energielabel

Per 1 januari 2015 is het energielabel verplicht bij de verkoop of verhuur van woningen. Dit is een maatregel uit het Energieakkoord dat het kabinet in 2013 heeft gesloten. Het uiteindelijke doel is een duurzame energievoorziening in ons land. En kostenbesparing op energie. Door een energielabel worden huizenbezitters ‘geprikkeld’ te investeren in dak-, gevel-, glas- en vloerisolatie en zuinige(re) ketels om energiekosten te besparen. Lees het volledige artikel »

Nieuw: Extra Reinigbare Muurverf

Een vlek verwijderen is gemakkelijk met Extra Reinigbare Muurverf Ideaal voor bijvoorbeeld klaslokalen en wachtruimtes in de zorg: de Extra Reinigbare Muurverf van Wijzonol. Met lauwwarm water en een zachte doek verwijder je de meest uiteenlopende vlekken. Zelfs moeilijke vlekken, zoals sporen van schoenzolen zijn eenvoudig te verwijderen zonder dat de matte uitstraling van de muur wordt aangetast. Lees het volledige artikel »

OER: de meest sneldrogende lijnolieverf

Wij verwerken en verkopen nu ook OER. Een karaktervolle lijnolieverf, gebaseerd op traditionele familiereceptuur, aangepast aan de wensen van deze tijd, voor duurzame bescherming van panden met karakter. OER lijnolieverf kenmerkt zich door de snelle droging en de authentieke kwaststreep. Lees het volledige artikel »

Interieuradvies

Comfortabel woning begint natuurlijk bij een interieur waarbij u zich thuis voelt. Schildersbedrijf Loonstra zorgt niet alleen voor een perfect afgewerkte buitenkant van uw woning, u kunt bij ons ook terecht voor een passend interieuradvies. Wilt u een algehele make-over of alleen uw woonkamer aanpakken? Loonstra werkt samen met Lees het volledige artikel »

Graf D.R. Camphuysen gerestaureerd

In mei van dit jaar is door ons het graf van Dirck Raphaelsz. Camphuysen (Gorinchem, 1586 - Dokkum, 19 juli 1627) gerestaureerd. Dit grafmonument bevindt zich op het Zuiderbolwerk te Dokkum. Camphuysen is vooral bekend geworden door het grote aantal geestelijke liederen wat hij heeft nagelaten. In de media wordt Camphuysen wel aangeduid als 'de Huub Oosterhuis van de Gouden Eeuw'. Lees het volledige artikel »