Nieuwsoverzicht


Nu nog 6% btw bij de winterschilder van OnderhoudNL

Deze winter is de laatste winter met het lage-BTW tarief van 6%. Bij schildersbedrijf Loonstra zijn er drie regelingen waarbij de lage btw van 6 procent geldt. Dit waren permanente regelingen, echter in het regeerakkoord van Rutte III is aangekondigd dat het tarief van 6 procent zal worden verhoogd naar 9 procent. De wijziging en/of overgangsregeling kunt u ter zijner tijd vinden op deze pagina. Lees het volledige artikel »

Uithangbord nieuwe bierbrouwerij is klaar

Hij is af! De werkzaamheden aan het uithangbord van de nieuwe bierbrouwerij in Dokkum zijn afgerond. Alle oude verflagen van het bord zijn verwijderd en deze zijn weer opnieuw behandeld in een dekkend verfsysteem. De kroon en de sterren zijn verguld met dubbel torengoud. De maansikkel is verzilverd met palladium. Het zware houten uithangbord met een diep reliëf heeft vroeger altijd bij het Chinese restaurant aan de Grote Breedstraat aan de gevel gehangen. Binnenkort keert het weer terug in de historische binnenstad van Dokkum. Lees het volledige artikel »

Uw winterschilder trakteert

Deze winter, van 1 december 2017 tot 1 april 2018, ontvangt u van ons standaard 10% korting op materialen en loonkosten. Daarnaast trakteren wij op pluimen ter waarde van € 50,00. Deze pluimen kunt u vrij besteden op de website www.pluimen.nl. Lees het volledige artikel »

Transportfiets voor kleine klusjes

Mede naar aanleiding van het autoluw maken van de binnenstad van Dokkum (parkeren, éénrichtingswegen e.d.), de energiebesparing (duurzaam en zuinig) en voor het gemak heeft schildersbedrijf Loonstra een nieuw transportmiddel aangeschaft. Voor onder andere de kleine klusjes en het bezorgen van materialen in Dokkum rijdt er nu een speciale schildersfiets door de stad. Lees het volledige artikel »

Onderhoud van Sinderen Klassemeubelen

Maandagmorgen 26 juni zijn we van start gegaan bij van Sinderen Klassemeubelen. Lees het volledige artikel »

Zonreflecterende dakcoating

Vaak is het in de zomerperiode erg warm in gebouwen met platte daken. Door de dakbedekking te behandelen met een zon-reflecterende coating zorgen wij voor een aangenamer binnenklimaat. Lees het volledige artikel »

Winterschilderkorting 2017

De winter van 2017 wordt een strenge Winter-schilderskorting-winter. Lees het volledige artikel »

Wij verbeteren uw Energielabel

Per 1 januari 2015 is het energielabel verplicht bij de verkoop of verhuur van woningen. Dit is een maatregel uit het Energieakkoord dat het kabinet in 2013 heeft gesloten. Het uiteindelijke doel is een duurzame energievoorziening in ons land. En kostenbesparing op energie. Door een energielabel worden huizenbezitters ‘geprikkeld’ te investeren in dak-, gevel-, glas- en vloerisolatie en zuinige(re) ketels om energiekosten te besparen. Lees het volledige artikel »

Nieuw: Extra Reinigbare Muurverf

Een vlek verwijderen is gemakkelijk met Extra Reinigbare Muurverf Ideaal voor bijvoorbeeld klaslokalen en wachtruimtes in de zorg: de Extra Reinigbare Muurverf van Wijzonol. Met lauwwarm water en een zachte doek verwijder je de meest uiteenlopende vlekken. Zelfs moeilijke vlekken, zoals sporen van schoenzolen zijn eenvoudig te verwijderen zonder dat de matte uitstraling van de muur wordt aangetast. Lees het volledige artikel »

OER: de meest sneldrogende lijnolieverf

Wij verwerken en verkopen nu ook OER. Een karaktervolle lijnolieverf, gebaseerd op traditionele familiereceptuur, aangepast aan de wensen van deze tijd, voor duurzame bescherming van panden met karakter. OER lijnolieverf kenmerkt zich door de snelle droging en de authentieke kwaststreep. Lees het volledige artikel »

Uw winterschilder trakteert!

Deze winter, van 1 december 2017 tot 1 april 2018, ontvangt u van ons standaard 10% korting op materialen en loonkosten. Daarnaast trakteren wij op pluimen ter waarde van € 50,00. Deze pluimen kunt u vrij besteden op de website www.pluimen.nl. Lees het volledige artikel »

Graf D.R. Camphuysen gerestaureerd

In mei van dit jaar is door ons het graf van Dirck Raphaelsz. Camphuysen (Gorinchem, 1586 - Dokkum, 19 juli 1627) gerestaureerd. Dit grafmonument bevindt zich op het Zuiderbolwerk te Dokkum. Camphuysen is vooral bekend geworden door het grote aantal geestelijke liederen wat hij heeft nagelaten. In de media wordt Camphuysen wel aangeduid als 'de Huub Oosterhuis van de Gouden Eeuw'. Lees het volledige artikel »