Jan Smid neemt schildersbedrijf Loonstra over

<< terug
1 maart 2019

Jan Smid (28) uit De Westereen runt sinds 1 januari van dit jaar samen met Onno Loonstra (51) schildersbedrijf Loonstra uit Dokkum. Hij neemt het bedrijf over van de derde generatie Loonstra. Onno Loonstra blijft de komende tijd samen met Smid het bedrijf leiden, zodat de overname geleidelijk gaat. De klanten en de twaalf personeelsleden merken dan ook niets van de overname. De naam, kwaliteit en garanties blijven bestaan.


Van ZZP’er naar ondernemer

De nieuwe eigenaar Jan Smid is inmiddels twaalf jaar werkzaam in de schilderbranche. Hij begon als ZZP’er, maar kwam na vier jaar schilderen op kantoor terecht. Daar werkte de vader van twee kinderen als calculator/werkvoorbereider en later als bedrijfsleider. Smid is nu nog woonachtig in De Westereen, maar op termijn is de wens wel om ooit naar zijn geboortestad Dokkum terug te keren. Toen hij door Onno Loonstra werd gepolst om zijn bedrijf te komen versterken, begon het balletje te rollen en inmiddels is er op papier sprake van een overname. “En zolang Onno ons kan blijven helpen, maken we daar graag gebruik van”, vertelt Smid.


Dertig jaar

Voor Onno Loonstra begon het avontuur met zijn schildersbedrijf dertig jaar geleden. Als schilder liep hij met zijn vader mee en later nam hij als derde generatie het inmiddels tachtig jaar oude bedrijf over. Na het vertrek van zijn calculator, volgde een erg druk jaar waarin ook over de toekomst van het schildersbedrijf werd nagedacht. “Er was dringend behoefte aan versterking in een drukke tijd. Met Jan was er direct een klik”. “Hij kan mooi doorgaan tot het honderdjarig bestaan van het bedrijf”, vertelt Onno Loonstra met een knipoog.