Over ons

Owe Loonstra was nog zo’n schilder,die zelf zijn verven samenstelde uit Lijnolie, kleurstoffen en andere ingrediënten. Hij fietste naar zijn klussen en zijn ladders en trappen werden per bode of boerenwagen vervoerd.

Op 11 april 1938 startte Owe Loonstra een schildersbedrijf aan de Skoallestrjitte te Oostrum. In 1953 verhuisde het éénmansbedrijf naar Dokkum en vestigde het gezin zich aan de Halvemaanspoort 21. Drie jaar later vertrok men naar de D.R. Camphuysenstraat 1, een pand met verfwinkel, werkplaats en woning onder één dak. Er kwam personeel bij en de groei zat erin. Zodanig dat de opslag en de werkplaats verhuisden naar een schuur aan de Stationsweg 84.Na 38 jaar nam de tweede generatie, zoon Date en zijn vrouw Tetje Vonk de zaak over.
In 1983 kwam het voormalige pand van Vermeulen Bouwstoffen op het industrieterrein ‘De Hogedijken’ beschikbaar. Loonsta maakte er een geschikt bedrijfspand van en bouwde er een dienstwoning naast. Daar groeide het bedrijf en het gezin Loonstra in alle voorspoed. In 2000 is  het gehele pand verbouwd en gemoderniseerd zodat het voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd.

Net als zijn vader bracht Date de liefde voor het schildersvak op zijn beurt over op zijn zoon. Achtentwintig jaar na de komst van Date Loonstra nam zoon Onno het roer over van zijn ouders en startte opnieuw met een verfspeciaalzaak.

Het personeelsbestand van het schildersbedrijf Loonstra is inmiddels gegroeid naar gemiddeld vijftien man. De werkzaamheden bestaan voor het grootste gedeelte nog steeds uit schilderwerk, behangwerk en het leveren en plaatsen van glas.

Loonstra werkt zowel voor bedrijven als particuliere opdrachtgevers. Ook restauratieschilderwerk en decoratieve technieken zijn onderdeel van het bedrijfspakket. Het bedrijf is al geruime tijd AF-erkend. De lijst met speciale restauratiewerken bevat onder andere het oude gemeentehuis in Dokkum, Landgoed Oranjewoud en museum ‘Het Martenahuis”in Franeker. In 2007 werd het bedrijf 2e in de landelijke verkiezing ‘schildersbedrijf van het jaar’.
 

Erkend leerbedrijf

Schildersbedrijf Loonstra is door SBB erkend als leerbedrijf. Dit betekent dat wij aan alle voorwaarden voldoen om leerlingen van het VMBO en MBO een volwaardige leerwerkplek te bieden. In ons bedrijf kunnen leerlingen de leerdoelen behalen die voor de opleiding gesteld zijn. Om de leerlingen te helpen die te realiseren, zorgen wij binnen ons bedrijf voor adequate begeleiding. Opleiden in de praktijk vinden wij erg belangrijk en wij zetten ons graag in voor het behoud van vakmanschap voor de toekomst.

sbb-beeldmerk-fc

Als SBB erkend leerbedrijf staan wij garant voor kwaliteit en meerwaarde die u  in al onze projecten terugziet.