Korting en meer voordelen op isolatieglas

<< terug
1 november 2018

Wat het oplevert als enkelglas wordt vervangen door isolatieglas, is evenveel als een spaarrekening met 5% rente. Die berekening heeft Milieu Centraal gemaakt. Dan is het niet zo moeilijk om een keuze te maken! Naast deze besparing ontvangt u dit jaar een extra korting van 10% op het isolatieglas en plaatsen wij het glas voor het lage btw-tarief van 6% en hanteren wij het Winterschildertarief! Ook wanneer u voor 1 januari a.s. het glas besteld voor plaatsing in volgend jaar profiteert u van deze actie.

Wanneer het in de winter buiten 0ºC is en de temperatuur in de woonkamer 20ºC, kan de binnenkant van het enkelglas afkoelen tot wel 6ºC. Bij normaal dubbelglas is de temperatuur aan de binnenkant 13ºC en bij isolatieglas stijgt de temperatuur naar 17ºC. Isolatieglas is dubbelglas gevuld met argongas. Het glas isoleert drie keer beter dan dubbel glas en zes keer beter dan enkelglas. De randen van het glas zijn niet meer volledig van aluminium gemaakt, hiervoor is kunststof in de plaats gekomen. Dat zorgt voor een goede isolerende werking aan de randen van het glas. Daarnaast beschikt het glas over een coating. Deze coating reflecteert de warmte terug de ruimte in, hierdoor isoleert het glas nog beter.

Het loont zelfs om isolatieglas te plaatsen in ruimtes die niet verwarmd worden. Huizen verliezen namelijk veel warmte via onverwarmde ruimtes, zeker als ze grenzen aan kamers waar wel gestookt wordt.