Schilderbedrijf Loonstra op nieuwe plek aan Holwerderweg

<< terug
25 mei 2021

Schildersbedrijf Loonstra uit Dokkum is sinds afgelopen week officieel op een nieuwe locatie gevestigd. Hoewel er aan het nieuwe pand aan de Holwerderweg in Dokkum nog druk wordt gewerkt, is de verhuizing inmiddels wel achter de rug. De loods is van de buitenkant inmiddels voorzien van nieuwe beplating en kozijnen en ramen worden op korte termijn geplaatst. Daarna kan het afbouwen beginnen, wat grotendeels door de eigen werknemers kan worden gedaan. Eigenaar Jan Smid: “We hopen dat we over een week of vier de werkzaamheden helemaal hebben afgerond”.

Gegroeid
Smid nam op 1 januari 2019 het bedrijf over van Onno Loonstra, de derde generatie die het schildersbedrijf runde. Smid was zelf ook twaalf jaar werkzaam in de schilderbranche. Hij begon als ZZP’er, maar kwam na vier jaar schilderen op kantoor terecht en werd bedrijfsleider bij een ander schildersbedrijf. Inmiddels is het bedrijf flink doorgegroeid en er zijn momenteel 18 schilders actief voor Loonstra. Tot voor kort was het bedrijf gevestigd aan de Hogedijken, maar daar moest het bedrijf plaatsmaken voor de komst van een nieuwe supermarkt.

Ruimte
Naast een werkplaats en de stalling van al het materiaal en de verfbenodigdheden, wordt er in de loods gewerkt aan een kantine, kantoorruimtes en een ontvangstruimte voor klanten. Aan de achterkant worden vier lossen units gerealiseerd van 50 vierkante meter per stuk. Deze zijn bestemd voor de verhuur en kunnen door de huurders zelfstandig benaderd worden. “Daar zijn we momenteel nog niet aan toegekomen, maar geïnteresseerden mogen zich natuurlijk altijd melden”, aldus Smid.